Nieuws

PSV-opponent legt sterspeler langer vast: Odegaard tekent nieuw contract

PSV-opponent legt sterspeler langer vast: Odegaard tekent nieuw contract

22-09-2023 10:55 Laatste update: 11:29

Arsenal en Martin Odegaard hebben elkaar langer trouw gezworen. De Noor, die afgelopen woensdag nog voor de genade klap tegen PSV tekende, heeft zijn krabbel onder een nieuw contract in Noord-Londen gezet.

Het contractnieuws rond Odegaard maakt Arsenal vrijdagochtend via de officiële kanalen bekend. De sterspeler van The Gunners had nog een contract tot medio 2025 en heeft deze verlengd tot de zomer van 2028. "Mijn verhaal is misschien een beetje anders, omdat ik sinds mijn 16e van club ben veranderd. Bij Arsenal voelde ik me vanaf de eerste dag geweldig en dit is nu absoluut mijn thuis", klinkt het via de officiële kanalen.

Op 15-jarige leeftijd maakte Odegaard al zijn debuut voor Strømsgodset, waar in 2015 een transfer naar Real Madrid volgde. Een echte doorbraak voor het supertalent in de Spaanse hoofdstad kwam er echter nooit. Na huurperiodes bij SC Heerenveen, Vitesse en Real Sociedad volgde een tijdelijke periode bij Arsenal. In Engeland kon de aanvaller zijn talent eindelijk op het allerhoogste niveau laten zien, waarna een definitieve overstap volgde.

Na 112 officiële wedstrijden voor Arsenal staat de teller van Odegaard op 27 doelpunten en vijftien assists. Onlangs maakte Odegaard met Arsenal zijn terugkeer in de Champions League. In het eigen Emirates versloeg het PSV met 4-0, waar Odegaard zelf voor de laatste treffer tekende.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!