Nieuws

'Jans vandaag nog gepresenteerd als opvolger Silberbauer bij Utrecht'

'Jans vandaag nog gepresenteerd als opvolger Silberbauer bij Utrecht'

6 september - 09:04 Laatste update: 09:08

FC Utrecht heeft snel geschakeld na het ontslag van hoofdtrainer Michael Silberbauer. De Domstedelingen presenteren binnen 24 uur al Ron Jans als diens opvolger. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De 63-jarige Jans besloot na vorig seizoen te stoppen als trainer van FC Twente om van een sabattical te genieten. Die 'pauze' duurt nu dus slechts een paar maanden, want Jans gaat weer aan de slag bij FC Utrecht.

De club uit de Domstad ontsloeg Silberbauer na slechts drie competitiewedstrijden vanwege tegenvallende resultaten. Onder leiding van de Deen pakte Utrecht nog geen enkel punt.

Met Jans haalt Utrecht een ervaren rot in het vak in huis. Jan Streuer, technisch directeur bij FC Twente toen Jans daar trainer was, is lovend over zijn voormalige collega. "Ron verstaat de kunst om van een groep spelers een team te maken. Dat gaat hij bij FC Utrecht ook weer voor elkaar krijgen, daar ben ik heilig van overtuigd."

Jans moet FC Utrecht weer naar de Nederlandse subtop leiden. De ploeg begon dramatisch aan het seizoen met nul punten uit vier duels en staat nu zestiende in de Eredivisie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s