Nieuws

Koeman maakt de 25 Oranje-namen bekend: dit zijn de opvallende aan- en afwezigen

Koeman maakt de 25 Oranje-namen bekend: dit zijn de opvallende aan- en afwezigen

01-09-2023 12:42 Laatste update: 07-09-2023 11:28

Ronald Koeman heeft bekendgemaakt met welke 25 spelers hij met het Nederlands elftal gaat aantreden tegen Griekenland en Ierland. Ook deze keer zijn er weer een aantal bijzondere aan- en afwezigen. VoetbalNieuws zet de conclusies voor je op een rij.

Drie debutanten

Liefst drie spelers kunnen tijdens de komende interlandperiode hun debuut gaan maken voor Oranje. Het gaat om Quilindschy Hartman, Micky van de Ven en Ian Maatsen. Voor de verdedigers van Feyenoord en Tottenham Hotspur geldt dat ze al een keer afvielen tijdens de definitieve schifting, maar voor die van Chelsea is het gelijk raak. Dat is opvallend, want ondanks zijn goede voorbereiding zit Maatsen dit seizoen toch vooral op de bank in Londen.

De situatie Berghuis

Ook de aanwezigheid van Steven Berghuis is opvallend te noemen. De aanvallende middenvelder annex rechtsbuiten maakte geen onderdeel uit van de voorselectie, maar is nu wel bij de definitieve namen gezet door Koeman. Dat zou alles te maken kunnen hebben met de nodige blessures die er de afgelopen weken bij enkele internationals in zijn geslepen.

De geblesseerden

In totaal zijn er vier spelers die zeker zijn afgehaakt door blessures. Het gaat om Memphis Depay, Justin Bijlow, Sven Botman en Steven Bergwijn. Memphis maakte een goede start van het seizoen door bij Atlético Madrid, maar raakte afgelopen maandag geblesseerd aan de hamstring. Bijlow heeft een breuk in de pols opgelopen en Botman en Bergwijn ontbreken door kleine blessures.

Koeman pleegt belletje niet

Een andere naam die in de voorselectie ontbrak was die van Luuk de Jong, maar dat is niet gek. De spits van PSV kondigde onlangs zijn interlandpensioen aan, maar kwam afgelopen woensdag met opmerkelijke teksten. Nadat de Eindhovenaren zich hadden geplaatst voor de Champions League stelde De Jong dat Koeman ‘hem altijd mag bellen’. Daar het hoge euforie-level zeker aan hebben bijgedragen, maar de bondscoach lijkt het in ieder geval te hebben nagelaten of in ieder geval zonder succes.