Transfernieuws

Ajax vindt (tijdelijke) oplossing voor miskoop: Sánchez vertrekt naar Portugal

Ajax vindt (tijdelijke) oplossing voor miskoop: Sánchez vertrekt naar Portugal

29-08-2023 19:47 Laatste update: 19:52

Ajax neemt (tijdelijk) afscheid van Jorge Sánchez. De Mexicaanse rechtsback vertrekt op huurbasis naar FC Porto en wordt wellicht aan het einde van het seizoen definitief overgenomen.

Ajax en Porto laten via de officiële kanalen weten dat de transfer rond is. Sánchez vertrekt op huurbasis naar FC Porto en bij de deal is een optie tot koop bedongen. Hoe hoog deze optie tot koop is wordt niet gecommuniceerd door de Amsterdammers, maar naar verluidt wordt deze verplicht wanneer de Mexicaan een bepaald aantal wedstrijden in actie komt voor de Portugezen. Ajax zou dan een bedrag van ronde vier miljoen euro vangen.

Sánchez arriveerde in 2022 bij Ajax en werd voor vijf miljoen euro overgenomen van het Mexciaanse América. De rechtsback kon echter nooit overtuigen in het shirt van de Amsterdammers. De speler kwam in totaal 29 wedstrijden in actie en kwam daarin tot drie doelpunten en drie assists. Dit seizoen kwam Sánchez ook niet voor in de plannen van Maurice Steijn. Sánchez had wel het nodige succes met de nationale ploeg van Mexico en won onlangs de Gold Cup met het land.

Voor Sánchez werd in een eerder stadium al een vervanger naar Ajax gehaald. Anton Gaaei werd onlangs van Viborg FF overgenomen. De Deen mag de concurrentie aangaan met Devyne Rensch op de rechtsbackpositie.