Reactie

Geen paniek bij Slot na nieuw puntverlies: 'Veel is hetzelfde, moet ik zeggen'

Geen paniek bij Slot na nieuw puntverlies: 'Veel is hetzelfde, moet ik zeggen'

20-08-2023 17:17

Arne Slot ziet ondanks het gelijkspel van Feyenoord tegen Sparta Rotterdam (2-2) veel gelijkenissen met het vorige seizoen. De trainer zag hoe zijn ploeg het vele balbezit lastig wist om te zetten in doelpunten, maar ook hoe het fysieke en mentale aspect een grote rol speelt. Daarin heeft hij grote complimenten voor twee jonge invallers, al hoopt de succescoach nog op het aantrekken van een aantal spelers.

"Ik denk dat dit een beetje de bevestiging is van waar we voorlopig voor staan", zo begint Slot zijn verhaal bij ESPN. "Namelijk een elftal dat moeite heeft om balbezit om te zetten in kansen. Maar dat we de bal verliezen en meteen kansen weggeven, gebeurt ons nooit. Ik zie wel een elftal dat doorgaat om tot een resultaat te komen, dus het is veel van hetzelfde, moet ik zeggen."

De 17-jarige Leo Sauer behoedde Feyenoord in de blessuretijd voor een nederlaag. Volgens Slot deden hij en zijn een jaar oudere teamgenoot Yankuba Minteh het als invallers prima. "Dat zegt genoeg, over hen, maar ook over ons, dat we deze jongens de kans geven. Leo zat vorig jaar meestal al achter Idrissi en Paixão, maar hij heeft wel wat overeenkomsten met Idrissi. Hij is sterk in de één-tegen-één en in de overlap. Het is ontzettend knap als je zeventien bent en laat zien dat je dit niveau aankan. Hij greep zijn kans niet alleen door zijn goal, maar ook door een aantal goede acties. Hij is dreigend en dat mag je ook van een buitenspeler verwachten."

Slot wil na twee remises het woord 'paniek' nog niet in de mond nemen. "Maar het is natuurlijk zeer teleurstellend. In de eerste wedstrijd speelt de rode kaart (tegen Fortuna van Bart Nieuwkoop, red.) daar ook een grote rol in. Op het eind denk ik dat we vorige week met elf hadden gewonnen. Vandaag kun je zien waar we voor staan, en dan geef ik mentaal en fysiek een groot compliment. Dat is onderdeel van bij een topclub spelen, maar het andere is ook dat je balbezit omzet in doelpunten."

Komen er nog versterkingen bij Feyenoord? De namen van Idrissi en Luka Ivanusec werden in de voorbije weken veel aan de club gelinkt. "We zijn met een aantal dingen bezig. Ik zeg net al dat onze invallers zeventien en achttien jaar zijn. Dat geeft wel aan dat we zoekende zijn. Maar goed, vorig seizoen was het in de beginfase ook nog geen geoliede machine", zo besluit Slot.

Feyenoord speelt volgende week zondag thuis tegen Almere City. Concurrenten PSV en Ajax hebben door hun Europese play-offs dan een weekje vrij.