De Ligt verliest van Simons: Leipzig wint Supercup van Bayern door hattrick Olmo

12-08-2023 22:44

In een zinderende strijd heeft RB Leipzig ten koste van Bayern München beslag gelegd op de Duitse Supercup. De verwachtingen waren hooggespannen, met de  Matthijs de Ligt in de basis bij Bayern en Xavi Simons die mocht starten bij Leipzig. Harry Kane kon als invaller niet voorkomen dat Der Rekordmeister met 0-3 onderuit ging.

Vanaf het begin lieten beide ploegen zien dat ze vastberaden waren om de trofee in de wacht te slepen. Bayern München zette meteen druk en probeerde de controle over de wedstrijd te grijpen, terwijl RB Leipzig gevaarlijk counterde met Xavi Simons als creatieve kracht op het middenveld.

De wedstrijd nam al snel een verrassende wending toen Dani Olmo zijn stempel op het duel drukte. In de derde minuut brak hij de impasse en zette Leipzig op voorsprong met een perfect geplaatst schot buiten bereik van de Bayern-doelman. De Ligt en zijn medeverdedigers moesten alle zeilen bijzetten om de Leipzig-aanval in bedwang te houden.

Bayern München liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan. De Duitse grootmacht kreeg de nodige kansen, maar het was Olmo die opnieuw geweldig toesloeg, deze keer vlak voor de rust, en zo zijn tweede treffer van de avond noteerde. Met een 2-0 voorsprong voor Leipzig zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft zette Bayern alles op alles om terug te komen in de wedstrijd, maar in de 68e minuut kreeg Bayern een strafschop na een overtreding. Olmo liet zijn klasse opnieuw zien en voltooide zijn hattrick met een perfect uitgevoerde penalty.

Hoewel Bayern München bleef aandringen en Harry Kane dichtbij een debuutdoelpunt was, slaagde RB Leipzig erin om hun voorsprong vast te houden. De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Leipzig, met Olmo als de absolute held van de avond.