Breaking news

Update: 'PSV heeft versterking binnen, Bayern-middenvelder komt naar Eindhoven'

Update: 'PSV heeft versterking binnen, Bayern-middenvelder komt naar Eindhoven'

05-08-2023 11:14 Laatste update: 11:16
5

Transfernieuws uit Eindhoven lijkt op komst voor PSV. De Eindhovenaren hebben hun ogen gericht op Malik Tillman, maar ook Zeno Debast en Aster Vranckx moeten nog altijd het team van Peter Bosz komen versterken.

De naam van Tillman is nieuw in Eindhoven. Vrijdagavond werd de naam op sociale media al in verband gebracht met PSV en nu meldt ook het Eindhovens Dagblad dat PSV in verregaande onderhandeling is omtrent de transfer van de Amerikaanse middenvelder. Tillman staat onder contract van Bayern München en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Rangers FC. Technisch directeur Earnest Stewart bevestigt tegenover het ED dat PSV bezig is met een huurdeal voor Tillman, maar dat een optie tot koop zeker tot de mogelijkheden behoort. Zelf heeft de Amerikaan nog een contract tot de zomer van 2024 in München.

Andere namen die al weken in verband worden gebracht met PSV zijn die van Debast en Vranckx. Stewart bevestigde vrijdag al dat PSV deze zomer zeker nog een rechter centrale verdediger wil aantrekken. Debast moet naar verluidt tussen de tien en vijftien miljoen euro kosten en VfL Wolfsburg en PSV zijn in gesprek over een transfer. De transfer van Vranckx hangt af van een mogelijk vertrek van Ibrahim Sangaré. Mocht de Ivoriaan vertrekken dan schakelen ze in Eindhoven direct door naar de Belg.

Update: Het Duitse Sport1 meldt dat de deal tussen PSV en Bayern over Tillman nagenoeg rond is. De Amerikaan komt op huurbasis over uit München en er is een (verplichte) koopoptie rond de tien miljoen euro. Tillman zou zelf de voorkeur geven aan PSV en daarin speelt zowel de club als de trainer een belangrijke rol. De aanvallende middenveld stelt het op prijs dat de Eindhovenaren aanvallend voetbal spelen en in de Champions League uit gaan komen.