Nieuws

'Real Madrid zet kwaad bloed bij PSG, dat een aanklacht bij de FIFA gaat indienen'

'Real Madrid zet kwaad bloed bij PSG, dat een aanklacht bij de FIFA gaat indienen'

01-08-2023 15:14

Paris Saint-Germain gaat op korte termijn een klacht indienen bij de FIFA tegen Real Madrid, zo melden Engelse en Spaanse media. De Parijzenaren betichten de Madrilenen ervan dat ze al een akkoord hebben gesloten met speler Kylian Mbappé.

De situatie waarin Mbappé bij PSG zit is bekend. De aanvaller wil zijn contract niet verlengen en kan dreigt daarom aankomende zomer transfervrij de deur uit te lopen en daar wil de Franse club niet aan. Dat betekent dat de Fransman verkocht moet worden, maar dat wil de landskampioen zo snel mogelijk bewerkstelligen.

Mbappé zou zelf nog best een jaar bij PSG willen blijven, zodat hij een jaar later een miljoenencontract kan tekenen in Madrid. Naar verluidt ligt er een bedrag van 160 miljoen euro aan tekengeld voor hem klaar in de Spaanse hoofdstad en zijn daar al afspraken gemaakt, maar dat is tegen de regels van de FIFA. Clubs mogen zonder toestemming namelijk niet met spelers praten die nog langer dan een half jaar onder contract staan bij hun werkgever.

Onder meer The Telegraph meldt nu dat PSG een aanklacht in wil dienen tegen Real Madrid. Ook meldt het medium dat de kans groot is dat Mbappé deze zomer al naar Spanje vertrekt. De Koninklijke zou de speler heel graag naar de club willen halen.