Nieuws

'Twente-supporters mogen ondanks rellen op strikte voorwaarden mee naar Zweden'

'Twente-supporters mogen ondanks rellen op strikte voorwaarden mee naar Zweden'

29-07-2023 21:21 Laatste update: 22:20

De 1.500 FC Twente-supporters die een kaartje hebben gekocht voor de uitwedstrijd tegen Hammarby IF, zijn welkom in Zweden. Dat meldt RTV Oost zaterdagavond. Ondanks ongeregeldheden rondom de Grolsch Veste van afgelopen donderdag, hebben de Nederlandse en Zweedse autoriteiten daar toch toe besloten.

Het ging donderdag helemaal mis toen er na afloop van de wedstrijd in de voorrondes van de Conference League zware supportersrellen uitbraken. Zeker tien mensen werden aangehouden en één Zweedse supporter belandde in het ziekenhuis door een val van de tribune.

De angst is daarom groot dat in Stockholm opnieuw de vlam in de pan slaat. Twente laat in ieder geval weten dat het voor supporters niet is toegestaan om rode kleding of andere stukken met uitingen van de club te dragen. Bovendien geldt het dringende advies om niet in grote groepen door de stad te lopen en geven de Enschedeërs aan dat het bezoeken van een Europese uitwedstrijd tot de eigen verantwoording behoort.

Twente moet drie rondes, heen en terug, zien te overleven om zich te plaatsen voor de groepfase van het derde Europese clubtoernooi. De thuiswedstrijd leverde een 1-0 overwinning op door een goal van Sem Steijn.