Transfernieuws

'Stengs donderdag gepresenteerd, Feyenoord heeft slechts deel van transferrechten'

'Stengs donderdag gepresenteerd, Feyenoord heeft slechts deel van transferrechten'

25-07-2023 19:31 Laatste update: 19:33

Feyenoord heeft slechts 70% van de transferrechten op Calvin Stengs weten te bemachtigen. Dat meldt De Telegraaf dinsdagavond. De Rotterdammers hebben de 24-jarige spelmaker al medisch gekeurd en gaan hem naar alle waarschijnlijkheid donderdag presenteren.

Feyenoord 'kaapte' de transfer van Stengs door hem op het laatste moment voor de neus van Royal Antwerp weg te halen, de club waar hij vorig seizoen al aan werd verhuurd door zijn oorspronkelijke werkgever OGC Nice. De Stadionclub betaalt naar verluidt een transfersom van ruim zes miljoen euro voor hem, maar heeft niet de volledige transferrechten verkregen. De Franse club houdt namelijk 30% over, wat betekent dat bij een toekomstige transfer dat deel van het bedrag naar Les Aiglons gaat.

Stengs gaat een contract voor vier seizoenen tekenen in De Kuip en wordt zodoende herenigd met Arne Slot, de coach onder wie hij bij AZ al samenwerkte en door zijn uitstekende prestaties destijds ook het Nederlands elftal haalde. Vorig seizoen werd hij met Antwerp kampioen van België. In 31 officiële wedstrijden scoorde hij drie keer en gaf hij ook negen assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!