Nieuws

Jonker zag Oranje kansen missen, maar is vol vertrouwen: 'Geen angst voor Amerika'

Jonker zag Oranje kansen missen, maar is vol vertrouwen: 'Geen angst voor Amerika'

23-07-2023 12:47

Andries Jonker kijkt tevreden terug op de 1-0 overwinning van het Nederlands elftal op Portugal. De Oranjeleeuwinnen hadden het lastig, maar zijn vol vertrouwen over de volgende wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Amerika.

 Jonker zag zijn ploeg de overwinning over de streep trekken, maar ziet ook in dat het makkelijker had kunnen gaan. "Het was een gevecht, Portugal laat zien dat ze de aansluiting naar de top hebben gevonden. Ze hebben het ons ontzettend moeilijk gemaakt door drie keer van systeem te wisselen. Wij hebben geen kans weggegeven, dat hebben we goed gedaan. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken: als je 2-0 maakt, heb je rust in de tent", vertelt de bondscoach tegenover de NOS.

De gemiste kansen speelde Oranje bijna parten en daar is Jonker ook niet gelukkig mee. "Het missen van die kansen zijn wel cruciale momenten in dit soort wedstrijden. We hadden niet heel veel kansen, maar wel twee heel grote. Wij moesten door die missers constant opletten dat we geen foutjes maakten, want dan ligt-ie erin."

Donderdagnacht speelt Nederland tegen topfavoriet Amerika, maar volgens de bondscoach is zijn ploeg er van overtuigd dat een overwinning mogelijk is. "Als we hier niet hadden gewonnen, werd de volgende wedstrijd cruciaal. Nu wordt Amerika een uitdaging. In de vrouwelijke voetbalwereld leeft de overtuiging dat Amerika niet meer het Amerika van weleer is. We hebben alle respect voor Amerika, maar geen angst."