Transfernieuws

'Feyenoord laat zijn oog vallen op Van Hooijdonk als opvolger van Danilo'

'Feyenoord laat zijn oog vallen op Van Hooijdonk als opvolger van Danilo'

22-07-2023 22:39 Laatste update: 23:26
4

Feyenoord heeft zijn oog laten vallen op Sydney van Hooijdonk. De Nederlandse spits moet de stand in van Santiago Gimenez worden als Danilo besluit te vertrekken.

Van Hooijdonk zit op een dood spoor bij Bologna. De Nederlander mocht niet mee op trainingskamp en mag van de club vertrekken. Meerdere ploegen lijken werk te willen maken van de spits die afgelopen seizoen bij SC Heerenveen een sterke tweede seizoenshelft kende. In 39 wedstijden kwam de aanvaller negentien keer tot scoren en gaf hij een assists. 1908 meldt zaterdagavond dat zijn naam nadrukkelijk rond zingt bij Feyenoord. De Rotterdammers zijn op zoek naar een vervanger van Danilo die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Rangers FC. Het medium stelt dat Feyenoord spoedig werk gaat maken van de spits. Naar verluidt vraagt Bologna acht miljoen euro voor de Nederlander die nog tot 2025 vast ligt in Italië.

Mocht Van Hooijdonk een overstap maken naar Feyenoord, dan treed hij in de voetsporen van zijn vader. Pierre Van Hooijdonk maakte jaren furore in het shirt van de Rotterdammers en won met de club in 2002 de UEFA Cup. Verspreidt over twee periodes kwam Van Hooijdonk 98 keer uit voor de Rotterdammers en vond hij zestig keer het net.