Transfernieuws

Update: Mislintat bevestigt akkoord met Fulham, Bassey wil niet weg

Update: Mislintat bevestigt akkoord met Fulham, Bassey wil niet weg

22-07-2023 10:45 Laatste update: 23:25
6

Ajax en Fulham hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Calvin Bassey. Dat meldt Voetbal International.

De totale waarde zou om en nabij de 21 miljoen euro bedragen, waardoor Ajax 'slechts' twee miljoen euro verlies zou lijden. De verdediger kwam vorige zomer namelijk voor 23 miljoen euro over van het Schotse Rangers FC. Volgens VI is er ook een doorverkooppercentage opgenomen in de deal tussen de Amsterdammers en de Premier League-club. 

Eerder deze week meldde Fulham zich met een bod van zeventien miljoen euro voor Bassey bij Ajax. In de dagen daarna hebben de clubs een akkoord weten te bereiken. Het Algemeen Dagblad meldde eerder nog dat Bassey zelf voor een basisplaats bij Ajax wilde gaan. Nu lijkt een transfer er toch van te gaan komen. In Amsterdam werd de linkspoot namelijk niet gezien als basisspeler. 

Bassey speelde vorig seizoen 39 duels voor Ajax, waarin hij één keer scoorde en vijf assists gaf. De verdediger wist geen indruk te maken in Amsterdam. 

Update: Sven Mislintat heeft tegenover ESPN bevestigd dat Ajax en Fulham akkoord zijn over Calvin Bassey. De verdediger staat echter niet te springen om de stap naar de Premier League te maken. Hij wil voor zijn kansen bij Ajax gaan.