Van Basten uit ernstige twijfels over Ihattaren: 'Zou Ten Hag dat kunnen?'

Van Basten uit ernstige twijfels over Ihattaren: 'Zou Ten Hag dat kunnen?'

24 januari - 21:30
Eredivisie 0 Reacties

Marco van Basten heeft grote twijfels of het Mohamed Ihattaren lukt om de draad bij Ajax op te pakken. De Amsterdammers naderen een akkoord met Juventus over een al dan niet tijdelijke overgang van de negentienjarige middenvelder.

Ihattaren heeft al gesprekken gevoerd met Erik ten Hag, terwijl zaakwaarnemer Ali Dursun al met Marc Overmars om tafel is geweest. Van Basten vraagt zich af waar Ajax aan begint. "Hoe lang is Ihattaren er nu al uit? Anderhalf jaar? Heeft hij in anderhalf jaar niet een signaal kunnen opvangen, waardoor hij zich kan herpakken?", vraagt hij zich af bij het Ziggo-programma Rondo. "De vraag is dus: wie is dan wél in staat om dat voor elkaar te krijgen? Ik heb mijn twijfels."

De voormalig speler van onder meer Ajax en AC Milan weet niet of Ten Hag de capaciteiten heeft om de loopbaan van Ihattaren in de lift te krijgen. "Daar ben ik zeer benieuwd naar, want ik vind Ten Hag wel een bijzondere man." Wat Ihattaren mist? "Mentaliteit, onder anderen", aldus Van Basten. "Anders kan je toch niet begrijpen dat je zó goed kan voetballen en er daarna helemaal niets meer van kan. Hij heeft in de Eredivisie echt voortreffelijke wedstrijden gespeeld. Voor de coronabreak was hij echt bijzonder goed. Maar daarna heeft hij allemaal dingen gedaan die niets met voetbal te maken hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie