Nieuws

Huiberts over transfer Reijnders: Voorbarig, maar het gaat er wel naartoe

Huiberts over transfer Reijnders: "Voorbarig, maar het gaat er wel naartoe"

15-07-2023 16:13 Laatste update: 18:36

Tijjani Reijnders lijkt dicht bij een overstap naar AC Milan. Dit bevestigt technisch directeur van AZ Max Huiberts tegenover het Noordhollands Dagblad en Voetbal International. Hoewel Huiberts de berichten over een volledig akkoord "voorbarig" noemt, geeft hij toe dat de deal er "wel naar toe gaat". Bovendien onthult Huiberts dat Reijnders toestemming heeft van AZ om met Milan te praten. 

De technisch directeur zegt tegen het Dagblad: "Het is nog niet rond. Die berichten zijn voorbarig. Maar het gaat er wel naar toe. AC Milan laat zien dat de club hem echt graag wil hebben. Het laatste gesprek met Milan was een prima gesprek, we zitten inmiddels bij elkaar in de buurt." Met deze woorden laat Huibers een naderende transfer doorschemeren.

Eerder meldde Fabrizio Romano en Voetbal International dat de clubs rond zijn met de transfer van de middenvelder. Reijnders was daarom niet aanwezig bij het oefenduel van AZ tegen Lech Poznan in Dirkshorn. "Hij heeft van ons toestemming om met Milan te praten", laat Huiberts weten.

AZ is al bezig met het plannen voor het leven na Reijnders. Huiberts benoemt spelers zoals Sven Mijnans en Djordje Mihailovic als mogelijke interne oplossingen. "Sven Mijnans kan goed op die plek spelen, Djordje Mihailovic ook," zegt hij, waarmee hij de mogelijkheden binnen AZ's huidige selectie benadrukt. AZ houdt echter ook de transfermarkt in de gaten voor een eventuele vervanger.