'Goed nieuws voor voetbalwereld: kabinet gaat publiek weer toestaan in stadions'

'Goed nieuws voor voetbalwereld: kabinet gaat publiek weer toestaan in stadions'

24 januari - 15:44 Laatste update: 16:15
Eredivisie 0 Reacties

Mogelijk goed nieuws voor Nederlandse voetbalclubs: het Algemeen Dagblad weet op basis van bronnen dat het kabinet evenementen weer wil toestaan tot 22.00 uur 's avonds. Dat zou betekenen dat er weer publiek welkom is bij wedstrijden.

Naar aanleiding van het Cathuisoverleg van vandaag bevestigen 'bronnen' aan het AD dat 'restaurants, theaters en evenementen weer mogen'. Aangezien het bezoeken van een voetbalwedstrijd onder 'evenementen' valt, betekent dat de stadions weer zijn deuren mogen openen.

Daarmee komt het kabinet tegemoet aan de felle kritiek die heerst onder grote geledingen van de bevolking over de beperkingen die de huidige coronamaatregelen met zich meebrengen. In het heropeningsplan zou staan dat 'één derde van de capaciteit' benut mag worden en voor toegang tot stadions de coronapas verplicht is.

Dinsdag volgt ministerieel overleg, waarna de formele beslissing valt. 's Avonds lichten premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers de eventuele versoepelingen in een persconferentie toe.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie