Breaking news

VI: Ajax komt uit in Engeland en wil Van den Berg losweken bij Liverpool

VI: Ajax komt uit in Engeland en wil Van den Berg losweken bij Liverpool

13-07-2023 12:10 Laatste update: 12:34
2

Ajax heeft de pijlen gericht op Sepp van den Berg. De Amsterdammers hopen de centrale verdediger los te weken bij Liverpool, meldt Voetbal International.

Van den Berg kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Schalke 04, maar staat nog altijd onder contract bij Liverpool. De 21-jarige centrale verdediger staat in de serieuze belangstelling van Ajax, dat wel moet concurreren met Union Berlin en FSV Mainz. Liverpool wil meewerken aan een vertrek, maar ziet Van den Berg liever op huurbasis vertrekken.

Bij Ajax moet Van den Berg de vervanger worden van Jurriën Timber. De Oranje-international is hard op weg naar Arsenal en lijkt voor ongeveer veertig miljoen euro te vertrekken uit Amsterdam. Van den Berg moet niet de enige verdedigende versterking worden van Ajax. Volgens VI willen de Amsterdammers het liefst nog een centrale verdediger aan de selectie toevoegen.

Van den Berg maakte in 2019 de droomtransfer van PEC Zwolle naar Liverpool. De 21-jarige verdediger maakte het afgelopen jaar een sterke indruk bij Schalke en dus staat Van den Berg er goed op bij meerdere clubs. Duitse media melden dat de kans groot is dat Van den Berg zijn loopbaan vervolgt in Duitsland.