Nieuws

Welke PSV-spelers naast Babadi mogen vanaf januari met andere clubs gaan praten?

Welke PSV-spelers naast Babadi mogen vanaf januari met andere clubs gaan praten?

19-12-2023 12:45 Laatste update: 12:47

Het gaat PSV dit seizoen meer dan voor de wind, maar technisch directeur Earnest Stewart zal zijn blik ook alweer langzaam op het volgende seizoen richten. Zo loopt het contract van vijf spelers in de selectie af. Om welke spelers gaat het hier? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Patrick van Aanholt

Patrick van Aanholt kwam vorig seizoen op huurbasis over van Galatasaray en wordt ook komend jaar gehuurd van de Turkse topclub. De 32-jarige linksback ligt dus nog tot 2024 vast in Eindhoven, maar ook zijn contract in Turkije verloopt komend jaar. En dus is Van Aanholt na dit seizoen in principe transfervrij. De linksback is in principe bankspeler, maar speelt soms ook in de basis.

André Ramalho

Ook André Ramalho beschikt over een aflopend contract bij PSV. De Eindhovenaren zijn hard op zoek naar verdedigende versterkingen en dus lijkt het erop dat de club voorsorteert op en vertrek van de verdedigers met een aflopend contract. Ramalho kwam twee seizoenen geleden van Red Bull Salzburg en is één van de centrale verdedigers die niet altijd het volste vertrouwen krijgt, maar wel wordt verdedigd door trainer Peter Bosz.

Isaac Babadi

Babadi beleefde afgelopen zomer zijn echte doorbraak bij PSV. De 18-jarige middenvelder maakte in de voorbereiding op het Eredivisie-seizoen een uitstekende indruk op de nieuwe trainer Peter Bosz en mocht onder meer in de Johan Cruijff Schaal vanaf de aftrap beginnen. Daar hield het meteen op voor hem. Babadi moet spelers als Ismael Saibari, Guus Til en Malik Tillman voor zich dulden. PSV en Babadi zijn al een tijdje in onderhandeling over een nieuw contract, maar de Eindhovenaren zijn er vooralsnog niet in geslaagd om de verbintenis open te breken.

Shurandy Sambo

Shurandy Sambo maakte het afgelopen seizoen op huurbasis een grote indruk bij Sparta. Met de Rotterdammers behaalde de 21-jarige rechtsback de zesde plek in de Eredivisie en liep het op een haar na Europees voetbal mis. Sambo kreeg op Het Kasteel direct het vertrouwen van Maurice Steijn, die hem naar verluidt ook graag mee had genomen naar Ajax. In Eindhoven ligt Sambo nog voor een jaar vast, maar veel speeltijd heeft hij dit seizoen nog niet gekregen.

Boy Waterman

Boy Waterman werd vorig jaar als derde doelman toegevoegd aan de selectie van PSV en lijkt ook komend seizoen die rol te vervullen. De 39-jarige routinier heeft een brok aan ervaring en staat naar alle waarschijnlijkheid voor zijn laatste seizoen in het betaald voetbal.