Corona-uitbraak bij De Comoren: wellicht veldspeler op doel tegen Kameroen

Corona-uitbraak bij De Comoren: wellicht veldspeler op doel tegen Kameroen

24 januari - 08:04 Laatste update: 10:14
Afrika Cup 0 Reacties

Door coronabesmettingen lijkt het zo te zijn dat De Comoren noodgedwongen met een veldspeler in het doel moeten spelen. Maandagavond staan er twee wedstrijden op het programma in de Africa Cup. In de achtste finales speelt Guinee tegen Gambia en mag Kameroen met André Onana het tegen De Comoren opnemen. 

Er is namelijk een coronauitbraak aan de gang bij De Comoren. Maar liefst negen spelers en drie stafleden zijn getroffen door het virus, zo laat de voetbalbond van de Afrikaanse eilandenstaat weten. Onder de negen spelers die zijn besmet, zijn onder meer de twee reservekeepers getroffen. Aangezien eerste doelman Salim Ben Boina eerder in het toernooi geblesseerd afging en niet inzetbaar is, is de kans zeer groot dat een veldspeler moet worden ingezet om het doel te verdedigen.

Voor het Kameroen van André Onana is het op papier een makkelijke avond. Voor de Kameroeners is het een uitgelezen mogelijkheid om de kwartfinales van de Africa Cup te bereiken. Op zondagavond wisten Burkina Faso en en Tunesië al bij de laatste vier te komen, ten koste van Gabon en Nigeria. Naast Kameroen en De Comoren spelen Guinee en Gambia ook om uit te maken wie de laatste kwartfinalisten worden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie