Exclusive

Wie is Killian Sardella, de mogelijke opvolger van Marcus Pedersen bij Feyenoord?

Wie is Killian Sardella, de mogelijke opvolger van Marcus Pedersen bij Feyenoord?

04-07-2023 07:16 Laatste update: 09:13

Volgens transferjournalist Sacha Tavolieri heeft Feyenoord geïnformeerd naar Killian Sardella. De rechtsback van RSC Anderlecht is de beoogde opvolger van Marcus Pedersen, die waarschijnlijk naar VfL Wolfsburg of Torino vertrekt. Wie is dit transfertarget van de Rotterdammers? VoetbalNieuws schetst een portret.

Wie is Killian Sardella?

Killian Sardella werd op 2 mei 2002 geboren in België en genoot zijn jeugdopleiding bij KVK Wemmel, FC Brussels en RSC Anderlecht. Bij laatstgenoemde club maakte hij in augustus 2021 zijn officiële debuut in de hoofdmacht onder trainer Vincent Kompany. Hij speelde tot dusver 81 wedstrijden voor Anderlecht en kwam daarin driemaal tot scoren.

In het afgelopen seizoen was hij in 22 gespeelde wedstrijden veelal basisspeler. Hij kan zowel op rechts- als linksback uit de voeten en zal, wanneer er nood aan de man is, ook in het centrum kunnen spelen. Bij Anderlecht ging hij in de defensie de concurrentiestrijd aan met onder meer Noah Sadiki, Michael Murillo en Moussa N'Diaye. De Belgen hebben met Bogdan Mykaylichenko reeds een vervanger in huis gehaald en zouden niet onwelwillend tegenover Sardella's vertrek staan.


Killian Sardella speelt al zijn gehele profcarrière voor RSC Anderlecht, maar zou nu een stap naar Feyenoord kunnen maken.

Volgens Tavolieri weet Feyenoord ondertussen wat de voorwaarden zijn voor het aantrekken van Sardella, die tot dusver zeven keer in actie kwam voor Jong België en daarin eenmaal het net wist te vinden. Hij maakte echter geen deel uit van de selectie die op het afgelopen EK net als Nederland werd uitgeschakeld in de groepsfase. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Sardella een marktwaarde van ongeveer twee miljoen euro.