Nieuws

Brobbey twijfelde niet na Jong Oranje-oproep: 'Natuurlijk, welk nummer krijg ik?'

Brobbey twijfelde niet na Jong Oranje-oproep: 'Natuurlijk, welk nummer krijg ik?'

22-06-2023 18:29

Brian Brobbey en Erwin van de Looi hebben een hechte band. De Ajax-spits twijfelde dan ook geen moment toen de bondscoach van Jong Oranje vroeg of hij meewilde naar het EK in Georgië en Roemenië.

Jeremie Frimpong bedankte voor Jong Oranje, nadat hij niet werd opgeroepen voor het 'grote' Oranje. Brobbey had hier minder moeite mee. "Ik moet je eerlijk zeggen, ik heb er wel naar gevraagd", zegt Van de Looi tegenover Voetbal International. "Ik heb hem gebeld toen hij niet bij het Nederlands elftal zat en wel met ons mee moest. Hoe hij daar in stond. Brian zei: Natuurlijk trainer, geen enkel probleem. Welk nummer krijg ik? Dat vond hij het belangrijkste."

Brobbey kende een zware tijd bij RB Leipzig, waar hij na zijn vertrek bij Ajax in de zomer van 2021 onder contract stond. De talentvolle spits raakte geblesseerd en was niet gelukkig in Duitsland. Van de Looi stond in deze periode voor hem klaar en selecteerde Brobbey ondanks zijn kwetsuur voor Jong Oranje. "Hij kon weer even terug naar Nederland, naar zijn vertrouwde omgeving. Dat was ook wel even goed voor hem. Daar was Brian natuurlijk ook heel blij mee. Dat we moeite voor hem hebben gedaan. Op die manier hebben we hem proberen te begeleiden", aldus Van de Looi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!