'Vermaelen zet punt achter carrière en gaat toch met België naar WK in Qatar'

'Vermaelen zet punt achter carrière en gaat toch met België naar WK in Qatar'

Thomas Vermaelen heeft een punt gezet achter zijn imposante carrière. De verdediger gaat niet meer op zoek naar een nieuwe club en wordt assistent-bondscoach van Roberto Martínez bij de nationale ploeg van België.

Het Laatste Nieuws verzekert dat Vermaelen onderdeel van de staf van de Spanjaar wordt op het WK 2022 in Qatar. Door het vertrek van assistent Shaun Maloney - die koos voor het hoofdtrainerschap bij het Schotse Hibernian - was er een vacante positie binnen de technische leiding van de Rode Duivels. Volgens HLN wordt er daarom werk gemaakt van Vermaelen.

'Vermaelen is in Martínez' ogen de geknipte man. Te meer omdat hij deze groep als geen ander kent', schrijft het dagblad. De mandekker kan terugkijken op een imposante spelersloopbaan die hem voerde langs Ajax, Arsenal, FC Barcelona, AS Roma en het Japanse Vissel Kobe.

Gedurende zijn carrière wist Vermaelen onder meer de Champions League te winnen bij zijn Spaanse werkgever. Bij The Gunners wist hij de FA Cup te winnen. Ondanks zijn marginale rol in het seizoen 2003/04 werd hij met de Amsterdammers landskampioen. Daarnaast won hij met de hoofdstedelingen drie keer de Johan Cruijff Schaal en twee keer de KNVB Beker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie