Almere City voor het eerst de Eredivisie in, Emmen degradeert naar de KKD

11-06-2023 20:00
3

FC Emmen is er niet in geslaagd om zich via de play-offs te handhaven in de Eredivisie. Almere City wist na een 2-0 overwinning in eigen huis ook in Drenthe te winnen en promoveert zo voor het eerst in de clubgeschiedenis naar het hoogste niveau.

FC Emmen begon sterk aan het duel in eigen huis. In de eerste twintig minuten werd de ploeg van Dick Lukkien meermaals gevaarlijk via Miguel Araujo en Richairo Zivkovic. Tot doelpunten leidde het niet. Vlak daarna begon Almere van zich te laten horen. Eerst Duijvestijn nog een ongevaarlijk afstandsschot en niet veel later kwam Rajiv van la Parra centimeters te kort om binnen te kopen. Het bleef 0-0 bij rust.

Na rust zorgden de twee ploegen voor meer spektakel. Binnen een tijdsbestek van zeven minuten werd er maar liefst drie keer gescoord. Eerst was het Van la Parra die Almere op voorsprong zette in de 51e minuut. Twee minuten later maakte Jorrit Smeets aan alle hoop van Emmen een einde door de 0-2 op het scorebord te zetten. Emmen moest daardoor vier keer scoren om er nog een verlenging uit te slepen. De 1-2 in de 58e minuut leek een startsein voor een comeback, maar daar kwam het niet van.

Het bleef bij 1-2, waardoor de ploeg van trainer Alex Pastoor zich voor het eerst in de clubgeschiedenis verzekerd heeft van een seizoen in de Eredivisie. FC Emmen daalt af naar de Keuken Kampioen Divisie