Nieuws

Zaakwaarnemer haalt hard uit: ’Mislintat heeft Heitinga schofterig behandeld’

Zaakwaarnemer haalt hard uit: ’Mislintat heeft Heitinga schofterig behandeld’

05-06-2023 22:48 Laatste update: 06-06-2023 06:38
1

Rob Jansen heeft snoeihard uitgehaald naar de handelswijze van Sven Mislintat. De zaakwaarnemer van John Heitinga vindt dat de technisch directeur van Ajax verkeerd gehandeld heeft.

Jansen vindt dat Heitinga nooit een eerlijke kans heeft gekregen en dat Mislintat vanaf het begin van hem afwilde. "Mislintat loopt sinds 11 april rond op De Toekomst en heeft sindsdien drie keer een deel van de training van John bezocht", vertelt Jansen in gesprek met De Telegraaf. "Nooit was hij bij een voor- of nabespreking, nooit heeft hij naar de visie van John gevraagd, nooit heeft hij met de trainer gespard over de speelwijze of de opstelling en nooit heeft hij uitgebreid met hem gesproken."

"Tot donderdag toen hij Heitinga kon vertellen dat hij kon opdonderen", vervolgt de zaakwaarnemer. "Mislintat had het over een respectvol en professioneel onderhoud. Maar ik weet wel beter. Het was heel vervelend. Maar zo is Heitinga wél behandeld: schofterig. We hebben een contract opgesteld, waarin staat dat hij de komende twee seizoenen minimaal assistent bij het eerste zou worden. Wie er ook als hoofdcoach zou worden aangesteld. Maar Mislintat kwam binnen en lapt nu dat contract gewoon aan zijn laars."

Jansen stelt dat er veel beter met de situatie omgegaan had moeten worden. "Als hij begin april tegen John had gezegd: beste jongen, er komt een nieuwe hoofdtrainer en jij gaat hem assisteren, dan was er niks aan de hand geweest en had John hem nog een hand gegeven ook. John was bereid een stap terug te doen. Nu heeft Mislintat een kind van de club tot na de competitie laten bungelen, terwijl John meerdere keren bij de directie om eerdere duidelijkheid heeft gevraagd”, aldus Jansen.