Nieuws

Matusiwa staat open voor Ajax-return: 'Zou er zeker serieus over nadenken'

Matusiwa staat open voor Ajax-return: 'Zou er zeker serieus over nadenken'

13-05-2023 12:30

Azor Matusiwa staat open voor een terugkeer naar Ajax. De middenvelder van Stade de Reims stond jaren onder contract in Amsterdam, maar kwam daar nooit uit de voeten.

Matusiwa kwam slechts eenmaal uit voor Ajax, maar speelde in de Eredivisie ook voor FC Groningen. Beide ploegen beleven een teleurstellend seizoen en dat gaat de middenvelder aan het hart. "Je ziet wel dat Ajax het moeilijk heeft. Bij Ajax lijkt het wel alsof de balans er in het team, maar ook op de club niet is. Ik hoop dat Ajax er snel bovenop komt", vertelt Matusiwa tegenover Ajax Showtime waarna hij over Groningen begint. "Het doet me pijn en aan het begin van het seizoen had ik dit niet verwacht. Naarmate het seizoen vorderde zag je wel dat het een lastig seizoen ging worden en op een gegeven moment kom je niet meer weg van die onderste plekken."

Over zijn toekomst is Matusiwa duidelijk. Als Ajax aanklopt bestaat de kans dat hij, ondanks het mogelijke gebrek aan Champions league-voetbal, zijn spullen pakt en terugkeert naar Amsterdam. "Ajax is een grote naam in Europa. Spelers zullen meer in Ajax geïnteresseerd zijn als de club in de Champions League speelt dan wanneer Ajax in de Europa League of Conference League speelt. Maar desondanks blijft Ajax wel een grote naam", begint de controlerende middenvelder. "Als Ajax aanklopt, dan zou ik er zeker serieus over gaan nadenken om eventueel terug te gaan. Het blijft gewoon een grote club en ik denk dat ik me daar ook nog verder kan ontwikkelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!