Nieuws

PSV niet overtuigd van favorietenrol: 'Ze willen reageren, verwacht ander Ajax'

PSV niet overtuigd van favorietenrol: 'Ze willen reageren, verwacht ander Ajax'

28-04-2023 11:52

PSV ziet zichzelf niet als de gedoodverfde favoriet tijdens de bekerfinale die zondag tegen Ajax wordt afgewerkt. Spits Luuk de Jong denkt dat Ajax zich na de 3-0 nederlaag in de competitie wil revancheren tegen de Eindhovenaren.

Zowel Ruud van Nistelrooij als De Jong spraken vrijdag op het persmoment richting de bekerfinale. Ajax kan met een overwinning nog een Europa League-ticket in de wacht slepen en zullen daarom gedreven zijn, denkt De Jong. "Ik verwacht een heel ander Ajax. Ik denk dat zij willen reageren na zondag. Daardoor zal het nu een heel andere wedstrijd worden."

PSV wist in de competitie precies wat nodig was om de Amsterdammers onderuit te halen, de kopsterke spits hoopt dat de ploeg dat opnieuw kan opbrengen. "Ik wil van onze ploeg zien dat we weer met dezelfde energie spelen. Dan hoef je niet eens goed te voetballen, maar heb je wel een grote kans om te winnen. We wilden het publiek meekrijgen en laten zien dat er niets te halen valt bij ons."

Van Nistelrooij wilde minder kwijt over de favorietenrol van zijn ploeg. "Of we favoriet zijn? Dat laat ik aan jullie. Wij zijn alleen bezig met ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Daar gaat het voor ons om."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!