Nieuws

Veerman wil elftal bij de hand nemen: 'We moeten de kansen eerder afmaken'

Veerman wil elftal bij de hand nemen: 'We moeten de kansen eerder afmaken'

22-04-2023 09:12 Laatste update: 09:17

Joey Veerman ziet in dat hij de komende weken PSV bij de hand moet nemen op het middenveld. De wedstrijden tegen Ajax lijken een waar schaakstuk te gaan worden, iets waar hij zich in thuis voelt.

Veerman vertelt tegenover het Eindhovens Dagblad dat de vorm van PSV in eigen huis sterk is. De middenvelder ziet in dat zijn ploeg vooral in de omschakeling zijn passes hard nodig heeft en hoopt op die manier zondag in eigen huis Ajax te slim af te zijn. "Thuis zijn we sterk geweest dit seizoen, maar ook daar moeten we de kansen soms eerder afmaken als ze komen. Daardoor zijn we te vaak in problemen gekomen. In de bekerfinale wordt alles weer anders, daar kijken we volgende week wel naar. Eerst dit."

Komend seizoen hoopt Veerman nog in Eindhoven te spelen, maar een stap naar het buitenland sluit hij niet uit. "Ik heb het hier enorm naar mijn zin, met een lang contract bij een leuke club die voor de titel kan spelen. Jammer genoeg nu niet in pole position. In de verre toekomst spelen in Italië of Spanje is wel iets waar ik ook van droom, maar het is totaal niet aan de orde nu. Er komt ook nog een EK aan volgend jaar en ik wil graag de stap naar Oranje definitief zetten. Natuurlijk zijn de komende wedstrijden dan graadmeters."

Een keuze tussen de tweede plaats en de KNVB-beker winnen, wil Veerman niet maken. "Dat is geen keuze. Elke speler wil Champions League spelen, maar die bekerfinale was vorig jaar ook de mooiste dag in mijn carrière."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!