Nieuws

Harde kritiek op Van Hooijdonk: 'We hebben nu ook onze eigen voetbalwappie'

Harde kritiek op Van Hooijdonk: 'We hebben nu ook onze eigen voetbalwappie'

11-04-2023 12:17
1

Tijdens de nieuwe uitzending van Kick-off de podcast van De Telegraaf is er flinke kritiek voor Pierre van Hooijdonk. De oud-voetballer en analist stelde onlangs dat de hoofdblessure van Davy Klaassen meeviel en dat hij betwijfelde of de middenvelder wel het veld moest verlaten.

Tijdens de uitzending vallen Valentijn Driessen en Mike Verweij over de uitspraken van Van Hooijdonk, die onder meer kon Klaassen niet doorspelen? Hij is toch teruggekomen? en maar weet je, het was geen baksteen hè. Denk je dat mijn hoofd was gaan bloeden? had geopperd.

"Wat Van Hooijdonk zondagavond deed was natuurlijk een enorme complottheorie", stelt Verweij. 'Dat uitgerekend de speler die het hardst riep om door te voetballen een blessure heeft voorgewend om een juridisch sterke zaak te hebben... dat is net zulke grote onzin dat men roept dat hij (Van Hooijdonk, red.) alleen maar daar zit vanwege het diversiteitsquotum."

"Hij had een bloedende hoofdwond en moest gewoon het veld af", besluit Verweij. Driessen vindt er het zijne van. "We hebben nu onze eigen voetbalwappie, dat is ook leuk om te constateren. Het gaat natuurlijk helemaal nergens om. Gefeliciteerd met dit soort complottheorieën. Het is zo vreemd dat het lachwekkend wordt. Je neemt het niet serieus meer."