Nieuws

Matchwinner De Ligt trots: 'Laten zien dat ik ook aanvallend iets kan'

Matchwinner De Ligt trots: 'Laten zien dat ik ook aanvallend iets kan'

08-04-2023 17:45

Matthijs de Ligt was zaterdag de gevierde man bij Bayern München. De verdediger stond in de achterhoede zijn mannetje en maakte de enige treffer in het duel met Freiburg. De Nederlander blikt terug op zijn goal én blikt vooruit op het Champions League-affiche tegen Manchester City.

De Ligt meldde zich na afloop van het duel voor de Duitse televisie en sprak over zijn doelpunt. "Voor vandaag was het heel belangrijk, het was de enige goal. Natuurlijk is het lastig bij 0-0, je wil scoren maar ook de nul houden. Na de goal kregen we wat meer vrijheid en ruimtes. We hadden vier of vijf honderd procent kansen, we hadden eerder de wedstrijd moeten killen. Ik ben hoe dan ook heel trots op het team."

De Nederlander is de eerste verdediger sinds Daniel van Buyten die drie keer in een seizoen voor Bayern scoort. "Dat is altijd fraai. Ik ben blij dat ik de ploeg kan helpen, niet alleen in verdedigend opzicht. Vandaag was het perfecte moment om dat te laten zien."

Bayern neemt het komende week op tegen Manchester City. "Het is een geweldig duel, de kwartfinale in de Champions League. Als kind droom je daarvan. We moeten honderd procent zijn om die wedstrijd te kunnen winnen."