Nieuws

Wanneer begint en eindigt het WK 2023 voor vrouwen?

Wanneer begint en eindigt het WK 2023 voor vrouwen?

07-04-2023 11:45 Laatste update: 13:06

Het WK vrouwen 2023 in Nieuw-Zeeland en Australië komt steeds dichterbij voor de Oranje Leeuwinnen. De dames van Andries Jonker reizen in juli af naar de andere kant van de wereld. Wanneer begint het WK precies? VoetbalNieuws geeft een overzicht.

Wanneer begint het WK voor vrouwen?

Het WK voor vrouwen staat van juli tot en met augustus op het programma. De openingswedstrijd zal op donderdag 20 juli 2023 gespeeld worden door Nieuw-Zeeland tegen Noorwegen in Auckland. In Nederland zal het dan 9.00 uur in de ochtend zijn. De lokale tijd is 19.00 uur in de avond. De groepsfase van het WK duurt tot en met 3 augustus, waarna de knock-outfase op het programma staat.

Wanneer begint de knock-outfase van het WK voor vrouwen?

De knock-outfase begint met de achtste finales. Op zaterdag 5 augustus staan de eerste twee achtste finales op het programma in Nieuw-Zeeland. De volgende twee achtste finales worden op zondag 6 augustus afgewerkt in Australië. Daarna vinden er weer nog twee achtste finales plaats op maandag 7 augustus in Australië en ook de laatste twee achtste finales worden op dinsdag 8 augustus in Down Under afgewerkt.

Kwartfinales 

Tussen de achtste finales en de kwartfinales zitten twee dagen van rust. Op vrijdag 11 augustus staan de eerste twee kwartfinales op het programma in Nieuw-Zeeland. Zaterdag 12 augustus worden de andere twee kwartfinales afgewerkt, waarna er weer twee dagen van rust tussen zitten tot de halve finales plaats gaan vinden.

Halve finales

De eerste halve finale wordt op dinsdag 15 augustus gespeeld in Nieuw-Zeeland. Het duel begint om 20.00 uur lokale tijd, wat betekent dat het 10.00 uur in de ochtend zal zijn in Nederland. Een dag later staat de tweede halve finale op het programma in Australië. Het duel op woensdag 16 augustus begint ook om 20.00 uur lokale tijd.

Troostfinale en finale

Voor de troostfinale en de finale plaatsvinden, zitten er wederom twee dagen rust tussen. De wedstrijd om plek drie en vier wordt vervolgens op zaterdag 19 augustus gespeeld in Brisbane, Australië. Het duel begint om 18.00 lokale tijd. Het zal dan 10.00 uur zijn in Nederland. De finale vindt plaats op zondag 20 augustus om 20.00 lokale tijd in Sydney, Australië.