Nieuws

'Ajax kan over afgemelde Bergwijn beschikken in duel met Go Ahead Eagles'

'Ajax kan over afgemelde Bergwijn beschikken in duel met Go Ahead Eagles'

31-03-2023 18:43

Ajax lijkt dit weekend gebruik te kunnen maken met Steven Bergwijn. De aanvaller meldde zich eerder in maart nog af bij het Nederlands elftal vanwege een knieblessure.

Oranje moest onder meer Bergwijn en Frenkie de Jong missen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk en ging er met 5-0 af. Ajax lijkt echter niet op een afwezigheid van Bergwijn te rekenen. Op de training is vrijdag te zien dat de aanvaller voluit meetraint en geen last van zijn knie lijkt te hebben, meldt het Algemeen Dagblad.

Voor Ajax kan elk duel in de Eredivisie als do or die worden bestempeld. De Amsterdammers staan zes punten achter koploper Feyenoord na de pijnlijke nederlaag in Amsterdam. Bovendien heeft de ploeg van John Heitinga veelal moeite met Go Ahead: de ploeg uit Deventer won vorig seizoen nog in eigen huis (2-1) en wist de laatste twee keer in Amsterdam een punt te pakken. Ajax en Go Ahead spelen zondag om 12.15 uur in Deventer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!