Nieuws

Scherpen en Gravenberch missen laatste training Oranje voor uitduel met Frankrijk

Scherpen en Gravenberch missen laatste training Oranje voor uitduel met Frankrijk

23-03-2023 18:35 Laatste update: 19:12

Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen hebben de laatste training van het Nederlands elftal gemist. Het tweetal werd na de virusuitbraak bij Oranje overgeheveld van Jong Oranje, maar kon niet op tijd in het Stade de France zijn.

Dat meldt NU.nl. Gravenberch (Bayern München) en Scherpen (Vitesse) moesten overkomen uit Spanje, waar de internationals met Jong Oranje twee oefenwedstrijden zouden spelen. Het tweetal zal donderdagavond aansluiten bij de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Stefan de Vrij werd donderdagochtend ook opgeroepen als vervanger en kon wel op tijd aanwezig zijn voor de laatste training in Parijs. Hierdoor werd er met 21 spelers getraind in Frankrijk.

Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Bart Verbruggen, Joey Veerman en Sven Botman werden donderdagochten, daags voor het treffen met Frankrijk, naar huis gestuurd. Het vijftal voelde zich niet goed, de KNVB sprak van een virusinfectie. Het gerucht dat de internationals ziek geworden zouden zijn door het eten van woensdagavond is donderdagmiddag door Koeman ontkracht. Het is niet uitgesloten dat er op de wedstrijddag nog meer spelers zullen afhaken voor het duel met de vice-wereldkampioen.