Nieuws

Vitesse moet weer boeten: KNVB grijpt in na overtreding van het licentiereglement

Vitesse moet weer boeten: KNVB grijpt in na overtreding van het licentiereglement

16-03-2023 13:18

Vitesse heeft een boete ontvangen voor het overtreden van de licentieregels, weet De Gelderlander. De Arnhemmers moeten een geldbedrag betalen omdat het bestuursverslag te laat is ingediend.

Volgens het Gelderse medium bedraagt de boete zo’n duizend euro. Het is tekenend voor de onrust die momenteel bij Vitesse heerst, aangezien de club nog altijd niet aan de licentie-eisen van de KNVB voldoet. De Arnhemmers zijn er nog altijd niet zeker van waar ze volgend seizoen hun thuiswedstrijden spelen. Er is namelijk nog geen akkoord bereikt met eigenaar Nedstede over het eeuwig durend speelrecht in de GelreDome, waardoor de club in principe vanaf 30 september zonder stadion zit.

Het is niet de eerste boete die Vitesse van de KNVB krijgt. De club uit Gelderland kreeg onlangs een boete van 20.000 euro voor het te laat indienden van de jaarcijfers. Mocht de huidige nummer dertien uit de Eredivisie zich vaker niet aan de reglementen houden, dan worden er meer sancties uitgedeeld. Die kunnen oplopen tot 100.000 euro, waarna ook puntenaftrek en het intrekken van de proflicentie mogelijkheden zijn.