Nieuws

De Mos: 'Als Feyenoord van Ajax wint, zijn ze weg en worden ze kampioen'

De Mos: 'Als Feyenoord van Ajax wint, zijn ze weg en worden ze kampioen'

13-03-2023 14:07

Volgens Aad de Mos moet PSV aanstaande zondag hopen op een zege van Ajax in De Klassieker. Dat stelt de oud-trainer in zijn wekelijkse interview met het Eindhovens Dagblad. Mocht Feyenoord er echter met de drie punten vandoor gaan, dan denkt hij dat de titelstrijd beslist is.

De Mos laat samen met PSV-watcher Rik Elfrink zijn licht schijnen over het afgelopen Eredivisie-weekend. "Ik had misschien verwacht dat Heerenveen Ajax punten zou gaan afsnoepen, maar ze speelden vooral het eerste halfuur zo briljant", zo begint hij.

In het Philips Stadion heeft De Mos zich gedeeltelijk vermaakt, waar PSV met 5-2 wist te winnen van SC Cambuur. "De eerste helft vond ik dramatisch. Je kon zelfs achter komen met 1-3. Kansen ten over voor Cambuur op de counter en slecht ingrijpen van de verdedigers. Dan heb je het geluk dat er vervolgens toch een soort chemie ontstaat tussen Silva en Simons. Daar kun je wel op verder borduren, denk ik."

Waar alle vier de topploegen wisten te winnen, weet men nu al dat dat volgend weekend sowieso niet het geval zal zijn. Koploper Feyenoord en nummer twee Ajax nemen het in de Johan Cruijff Arena tegen elkaar op. Het onderlinge gat bedraagt slechts drie punten. "Voor PSV is het hopen dat Ajax wint en dan heb je zelf nog de kans om later Ajax te pakken. Dan ligt alles weer open en zitten we hier maandag toch met een andere ranglijst." Mocht dat niet gebeuren, dan is de titelstrijd volgens De Mos beslist. "Als Feyenoord wint, zijn ze weg en worden ze kampioen. Dan is het gelopen koers."

Op 23 april ontvangt PSV Ajax in eigen huis. "PSV speelt thuis altijd sterk tegen Ajax. Dat is een bijzondere wedstrijd en dat weten ze in Amsterdam ook. Maar Ajax is wel vorm aan het winnen. Voor het puntenaantal en de kansen van PSV is het altijd beter dat Ajax van Feyenoord wint."