Nieuws

Shakhtar-trainer ziet 'ambitieus' Feyenoord: 'Staan georganiseerd, maar wij ook'

Shakhtar-trainer ziet 'ambitieus' Feyenoord: 'Staan georganiseerd, maar wij ook'

08-03-2023 19:19
1

Ondanks de defensieve problemen is Shakhtar Donetsk goed georganiseerd, stelt trainer Igor Jovicevic. De Europa League-tegenstander van Feyenoord kan niet beschikken over een vijftal verdedigers.

Door de nodige blessures en schorsingen treedt Shakhtar tegen Feyenoord aan met een verdediging die anders is dan normaal. Yukhym Konoplya, Bogdan Mykhaylichenko, Valeriy Bondar, Eduard Kozik en Mykola Matvienko zitten niet bij de wedstrijdselectie. Dat maakt volgens Jovicevic niet uit.

"Zelfs met die spelers was het een zware wedstrijd geworden. Feyenoord is goed georganiseerd, maar dat zijn wij ook", begint Jovicevic op de persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. De oefenmeester heeft de Rotterdammers de afgelopen weken goed bestudeerd. "Zij hebben op iedere positie een hele goede speler", vervolgt de trainer, die de afgelopen periode meerdere wedstrijden van Feyenoord heeft gezien. "Ze zijn heel ambitieus, zelfverzekerd en stralen kracht en vertrouwen uit."

"Maar wij hebben dat ook", vervolgt de trainer, die Feyenoord wel als favoriet ziet. "Ik geloof niet in het individu, maar ik geloof in onze teamgeest en heb veel vertrouwen in mijn team. Zij zijn favoriet, maar als iedereen zijn niveau haalt, wordt het ook voor hen een moeilijke wedstrijd."

Oorlog
Ook de Oekraïens-Russische oorlog was logischerwijs één van de gespreksonderwerpen tijdens het persmoment. "Voetballen in oorlogstijd is heel lastig", stelt Jovicevic, die er toch motivatie uit put. "Er is een synergie met de soldaten die voor Oekraïne vechten. We willen die mensen trots maken. Zij gaan dood en wij spelen voetbal. Dat leer je niet op de trainerscursus. Natuurlijk heeft de oorlog in Oekraïne ook invloed op ons in het veld, maar wij weten dat de soldaten meekijken met onze wedstrijden. Dat motiveert ons extra, om hen trots te kunnen maken", besluit hij.