Nieuws

Weghorst onder vuur bij United-supporters door aanwakkeren van Liverpool-vloek

Weghorst onder vuur bij United-supporters door aanwakkeren van Liverpool-vloek

07-03-2023 13:15 Laatste update: 13:30
2

Wout Weghorst heeft een slechte beurt gemaakt bij de supporters van Manchester United. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Liverpool (7-0) werd de Nederlandse spits door een camera gespot terwijl hij het bekende 'This is Anfield-bord' aanraakte.

Het bord in kwestie is terug te vinden in de catacomben van Anfield. Vlak voordat de spelers het veld oplopen, is het voor sommigen gebruikelijk om het even kort aan te raken. Weghorst deed hetzelfde als enkele Liverpool-spelers, en dat is opvallend. Er is ophef over ontstaan onder de United-fans, die Liverpool als rivaliserende club zien.

De actie van Weghorst is zelfs nog een tikkeltje meer verdacht gemaakt. Engelse media doken in de interviews die de spits in het verleden heeft gegeven. Tijdens die zoektocht werd er een pikant citaat gevonden dat Weghorst in zijn Wolfsburg-tijd liet optekenen. "Ik krijg nog steeds kippenvel van You'll Never Walk Alone", klonk het ooit.

Jürgen Klopp heeft overigens ook een regel geïntroduceerd omtrent het bord. Volgens de Duitse manager mag het alleen worden aangeraakt wanneer er iets is gewonnen. "Ik raakte het aan als manager van Borussia Dortmund, maar we verloren met 4-0", aldus Klopp. Die vloek lijkt Weghorst en United te hebben achtervolgd. Het werd zelfs 7-0 voor de gastheren.