Nieuws

Update: Jonk tekent meerjarig contract bij Volendam ondanks bestuurlijke onrust

Update: Jonk tekent meerjarig contract bij Volendam ondanks bestuurlijke onrust

07-03-2023 08:47 Laatste update: 09:31

Wim Jonk gaat zijn contract verlengen bij FC Volendam. De 56-jarige trainer en zijn staf leken de kop van jut te worden van de bestuurlijke onrust die er al tijden heerst, maar een nieuw contract tot de zomer van 2026 ligt klaar in het Kras Stadion.

Dat bevestigt Jonk aan De Telegraaf. Sinds 2019 heeft de oefenmeester al de touwtjes in handen bij Volendam. Ondanks de promotie naar de Eredivisie is hij nog niet klaar. "Deze club is niet van de commissarissen of wie dan ook. We werken samen met de directie en het bestuur en daarmee vormen we één blok dat het beste voor heeft met FC Volendam. We realiseren ons dat het project nog niet af is. Deze club is nog niet duurzaam gezond", klinkt het.

Gezien de bestuurlijke onrust die er al tijden heerst met een kamp dat tegen team-Jonk zou zijn, komt zijn nieuwe contract ergens ook wel uit de lucht vallen. Aan de sportieve prestaties ligt het momenteel in ieder geval niet. "We zien onszelf als een soort bouwploeg die de club voor de komende jaren in de steigers zet, zodat we uiteindelijk zelf overbodig worden. Dus verhalen dat we op macht uit zijn, zijn echt de grootst mogelijke onzin", benadrukt hij.

Jan Smit
Ook voorzitter Jan Smit schaart zich als een blok achter Jonk en is blij met de totstandkoming van de nieuwe verbintenis. "De afgelopen maanden heb ik ook wel een aantal nachten wakker gelegen, omdat ik bang was dat onze gezamenlijke droom in duigen zou vallen. Maar gelukkig kiest Wim voor het sprookje en laat hij zijn hart spreken. Hij kan overal naar toe, maar toch wil hij met ons verder bouwen", aldus de bestuurder, die zelf nog even dacht aan opstappen.

"Ik heb door de tegenwerking van de raad van commissarissen ook op het punt gestaan om het bijltje erbij neer te gooien. Maar Wim heeft mij aan boord gehouden door te stellen dat we dit met z’n allen doen of niet", besluit Smit.

Update: FC Volendam heeft de contractverlenging van Jonk bevestigd. De oefenmeester tekent een contract tot de zomer van 2026 in het vissersdorp.