Real Madrid sleept in de slotfase een punt uit het vuur tegen stadgenoot Atlético

25-02-2023 20:24 Laatste update: 20:35

Real Madrid en Atlético Madrid zijn in de stadsderby niet verder gekomen dan een gelijkspel. De Koninklijke speelde het laatste half uur met een man meer, maar moest genoegen nemen met een puntje.

De stasderby, waarin Memphis Depay geen minuten zou maken, begon redelijk tam en was in de eerste helft alles behalve spectaculair. Daar kwam in het tweede bedrijf al snel verandering in. Atlético kreeg al snel een flinke klap te verwerken, nadat Angel Correa zijn directe tegenstander een tik in het gezicht gaf en met rood het veld moest verlaten. Met een man minder kwamen de bezoekers nog wel op voorsprong. José Giménez kopte binnen na een goede voorzet van Antoine Griezmann: 0-1.

Vijf minuten voor tijd knikte de achttienjarige Álvaro Rodríguez Real Madrid op gelijke hoogte op aangeven van Luka Modric. In de absolute slotfase probeerde Real er nog vandoor te gaan met de volle buit, maar er werd niet meer gescoord en dus verspeelt De Koninklijke weer dure punten in de strijd om het kampioenschap. Koploper FC Barcelona kan zondag tegen Almería uitlopen tot tien punten.