Real Madrid kan volgende ronde ruiken na fantastisch spektakelstuk op Anfield

21-02-2023 22:53 Laatste update: 22:55

Real Madrid heeft met overtuigende cijfers gewonnen van Liverpool. Een geweldig spektakelstuk op Anfield eindigde uiteindelijk in 2-5 voor De Koninklijke, die door de klinkende zege een gigantische stap hebben gezet naar de kwartfinales van de Champions League

Darwin Núñez bezorgde Liverpool een absolute droomstart op Anfield. Na drie minuten spelen tikte de 23-jarige Uruguayaan achter zijn standbeen de openingstreffer binnen. Nog binnen het kwartier kon Liverpool opnieuw juichen. Thibaut Courtois ging opzichtig in de fout in en leverde de bal in bij Mohamed Salah, die optimaal profiteerde van het slippertje van de Real Madrid-goalie: 2-0.

Na twintig minuten gespeeld te hebben deed Vinícius Júnior iets terug namens Real Madrid. De Braziliaanse buitenspeler maakte er met een heerlijk schot 2-1 van en dus was de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Tien minuten voor rust was de stand weer in evenwicht. Alisson Becker ging net als zijn collega pijnlijk in de fout en schoot de bal tegen Vinícius aan, die zo zijn tweede treffer van de avond op zijn naam kreeg.

Direct na rust completeerde Real Madrid de comeback. Éder Militão kopt hard raak en bracht zo de 2-3 op het scorebord. Het leek de genadeklap voor Liverpool, dat het helemaal kwijt was. Karim Benzema vergrootte met twee doelpunten de voorsprong en dus eindigde de wedstrijd in een overtuigende 2-5 overwinning voor Real, dat de kwartfinales van de Champions League kan ruiken. Over twee weken staat de return in Estadio Santiago Bernabéu op het programma.