Nieuws

FC Barcelona bevestigt blessurenieuws van sleutelspeler en rept over 'echte klap'

FC Barcelona bevestigt blessurenieuws van sleutelspeler en rept over 'echte klap'

17-02-2023 11:54

FC Barcelona heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Pedri voorlopig buitenspel staat met een hamstringblessure. De getalenteerde middenvelder viel tegen Manchester United (2-2) geblesseerd uit.

'Pedri heeft een blessure opgelopen aan de rectus femoris-spier in zijn rechterhamstring', schrijft FC Barcelona op de eigen site. 'Na tests op vrijdagochtend is de schade bevestigd en zal hij niet beschikbaar zijn voor selectie totdat zijn been hersteld is.' De precieze duur van zijn afwezigheid is nog niet duidelijk. Volgens diverse Spaanse media staat Pedri zeker de komende weken aan de kant.

Dat de klap hard aankomt bij FC Barcelona is een understatement. 'Het nieuws komt als een echte klap voor Barça, want Pedri verkeert de laatste tijd in een geweldige vorm en heeft een sleutelrol gespeeld in de lange ongeslagen periode', aldus de club in het persbericht.

De verwachting is dat Pedri de komende maand aan de kant staat bij de Blaugranas. Daardoor mist hij vrijwel zeker de duels met Almeria, Valencia en Athletic de Bilbao in La Liga. Ook moet hij El Clásico tegen Real Madrid in de halve finale van de beker aan zich voorbij laten gaan en is hij er volgende week donderdag op Old Trafford tegen Manchester United niet bij.