Nieuws

Kroos: 'De Super League kan de passie in het voetbal weer terugbrengen'

Kroos: 'De Super League kan de passie in het voetbal weer terugbrengen'

17-02-2023 10:01

Toni Kroos hoopt dat men de eventuele komst van de Super League een nieuwe kans geeft. De middenvelder van Real Madrid is er van overtuigd dat de opzet voor de nieuwe competitie de passie kan terugbrengen in het voetbal.

Kroos spreekt in een groot interview met AS over de inmiddels beruchte plannen. De Super League werd voor het eerst voorgesteld in april 2021. Aanvankelijk deden veel topclubs mee aan het initiatief, maar na kritiek van de buitenwereld trokken bijna alle ploegen zich terug. Inmiddels is de opzet van het toernooi veranderd en hoopt Kroos dat mensen nog één keer het idee in overweging nemen.

"Als je goed kijkt, zie je dat de UEFA niet het beste voor heeft met de sport. De Super League wordt geregeld door de clubs zelf en niet een orgaan als de UEFA. Ook worden geen teams meer buitengesloten, het is nu een open toernooi", stelt Kroos. "Wij hebben in de media alleen de kant van de UEFA gehoord. Waarom mag er wel een Nations League komen waar niemand om vraagt en behoefte aan heeft?", vraagt Kroos zich hardop af.

"We hebben het er al over gehad dat de passie is verdwenen in het voetbal. Ik geloof er heilig in dat de Nations League die passie kan terugbrengen", vervolgt Kroos. "Veel mensen zullen zeggen: je wil toch niet elke week Real Madrid tegen Manchester City zien spelen? Maar was je het snel zat wanneer Roger Federer zo vaak tegen Rafael Nadal speelde? Ik niet. We kunnen de fans weer echt voetbal laten zien", besluit Kroos.