Vroege treffer Brahim Díaz bezorgt AC Milan overwinning tegen Tottenham Hotspur

14-02-2023 22:57 Laatste update: 23:07

AC Milan heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de Champions League. De Italianen wonnen het heenduel in de achtste finale van het miljardenbal met 1-0 van Tottenham Hotspur. Brahim Díaz nam vroeg in de wedstrijd de enige treffer voor zijn rekening.

AC Milan ging dinsdagavond in eigen huis voortvarend van start tegen Tottenham Hotspur. De Italianen kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen de Engelsen. Brahim Díaz kopte de bal in de rebound heldhaftig over de lijn, nadat Hugo Lloris zijn eerste inzet wist te pareren.

Tottenham ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en zette de thuisploeg redelijk vast op de eigen helft. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Ook sterspeler Harry Kane slaagde er niet in om het net te vinden in de eerste helft, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 1-0 ruststand.

In de tweede helft werd het een strijdveld in Milaan. Cristian Romero deelde onder meer een zware trap uit, die hem een gele kaart opleverde. De grootste kans van het tweede bedrijf was voor de thuisploeg. Invaller Charles De Ketelaere moest 2-0 maken, maar de Belg kopte voor een leeg doel voorlangs. De Italianen kwamen niet meer in de problemen, waardoor het Champions League-affiche in 1-0 eindigde.

De returnwedstrijd tussen AC Milan en Tottenham Hotspur wordt op 8 maart afgewerkt in Londen.