Nieuws

Herstel Trauner loopt voorspoedig: 'Kan over enkele weken mee gaan trainen'

Herstel Trauner loopt voorspoedig: 'Kan over enkele weken mee gaan trainen'

13-02-2023 12:15

Feyenoord heeft het de laatste weken lastig in de Eredivisie, maar mag binnenkort stilletjes weer rekenen op Gernot Trauner. De Oostenrijkse verdediger zou sneller herstellen dan verwacht en hoopt spoedig weer aan te sluiten.

Hans Kraay jr. meent op ESPN de mandekker te hebben gesproken. Het werd eind januari al bekend dat Trauner goed bezig is met zijn herstel en daar lijkt geen verandering in te zijn gekomen. "Ik liep hem ook zomaar tegen het lijf, bij Feyenoord-PSV (5 februari, red.). Toen vroeg ik of het seizoen voor hem was afgelopen." Trauner reageerde echter vastberaden. "Afgelopen? Het gaat hartstikke goed. Ik heb het geloof dat ik over enkele weken mee kan gaan trainen."

Analist Kees Kwakman zegt juist iets anders te hebben gehoord. Kraay lijkt echter zeker van zijn zaak. "Kijk, Kees spreekt beter Engels dan ik. Dat is geen compliment naar Kees, want iedereen spreekt beter Engels dan ik. Maar ik heb toch echt gehoord wel gehoord: I hope to start training in a couple of weeks and then I will play soon", besluit Kraay. Trauner raakte medio december geblesseerd aan de knie en staat sindsdien buitenspel.