Breaking news

Groot drama voor Pröpper na rentree: seizoen voorbij door zware knieblessure

Groot drama voor Pröpper na rentree: seizoen voorbij door zware knieblessure

06-02-2023 21:02 Laatste update: 21:11
1

Davy Pröpper is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld bij Vitesse met een zware knieblessure. Het rentree van de middenvelder in het profvoetbal loopt zodoende uit op een drama.

"Dit is een grote dreun voor zowel Davy als Vitesse. Hij is uiteraard aangeslagen en zal tijd nodig hebben om dit nieuws te verwerken. Uiteraard zullen wij Davy alle steun geven die hij nodig heeft. We wensen hem ontzettend veel sterkte", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes op de clubsite van Vitesse.

Pröpper heeft de voorste kruisband in zijn knie gescheurd. Er wacht nu een operatie voor de middenvelder, waarna er een maandenlange revalidatie voor de deur staat. Voor de zomer zal de middenvelder niet terugkeren bij Vitesse. De verwachting is dat de spelverdeler een revalidatie van zes maanden staat te wachten.

De spelverdeler liep de blessure op in het duel met FC Emmen. Pröpper keerde in de winterstop terug in het profvoetbal, nadat hij ruim een jaar geleden besloot te stoppen met voetballen in zijn tijd bij PSV.