Reactie

Dromen van Oranje maar eerst slagen in De Kuip: 'Het is nu nog niet realistisch'

Dromen van Oranje maar eerst slagen in De Kuip: 'Het is nu nog niet realistisch'

03-02-2023 09:55 Laatste update: 12:08

Mats Wieffer vindt dat hij veranderd is bij Feyenoord. De middenvelder heeft zich in de basis gespeeld bij de Rotterdammers en heeft naar eigen zeggen flink wat stappen gezet.

Na de blessure van Quinten Timber kreeg Wieffer de kans bij Feyenoord en die heeft hij met beide handen gegrepen. "Ik ben brutaler geworden", begint Wieffer in gesprek met ESPN. "Je speelt in het begin toch met grotere spelers. En dan ben ik meer op de achtergrond. Op dat moment laat je hun de balletjes spelen. Nu ben ik veeleisend geworden."

"Toen ik hier net kwam, had ik echt die bewijsdrang om mij te laten zien", vervolgt de middenvelder uit Borne, die zichzelf flink wat druk oplegde. "Dan wil ik van mezelf dat ik alles goed doe. Ik wilde zo snel mogelijk laten zien dat ik hier hoor. Dan gaf ik soms een verkeerde bal en ging dat weer in mijn hoofd zitten. Nu gaat dat beter en ben ik rustiger."

Als je in de top van Nederland presteert, komt automatisch ook Oranje in beeld. Daar is het volgens Wieffer nog te vroeg voor. "Dat vind ik wel heel erg hard van stapel lopen. Zeker als je net drie á vier wedstrijden prima speelt. Het zou een droom zijn maar is nu nog niet realistisch", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!