Opinie

Koeman laat zich uit: Ook met minder kwaliteit kun je best succesvol zijn

Koeman laat zich uit: "Ook met minder kwaliteit kun je best succesvol zijn"

02-02-2023 11:14

Ronald Koeman heeft op het symposium Toekomst Betaald Voetbal uitgebreid zijn visie gegeven over het onderwerp verdedigen. De kersverse bondscoach van het Nederlands elftal denkt ook met 'mindere kwaliteit' succesvol te kunnen zijn.

Op de bijeenkomst werden trainers en technisch directeuren van de BVO's verwelkomd en werd er onderling gespard over de toekomst van het voetbal. "Ook met minder kwaliteit kun je best succesvol zijn, als je het maar goed neerzet", vertelt Koeman. "Soms moet je zelfs de nadruk op de verdediging leggen om het gewenste resultaat te kunnen behalen. Maar je bent altijd ook afhankelijk van het type spelers waarover je beschikt."

De voormalig topverdediger denkt dat spelers inmiddels fysiek sterker en fitter zijn dan vroeger. "Er wordt ook meer van ze gevraagd, maar aan de andere kant kunnen we ook nog steeds dingen verbeteren. Intensiteit is daarbij belangrijk, in het aanvallen, het verdedigen en het druk zetten. Verdedigen begint bij balverlies al voorin. Voorin druk zetten hoort bij het hedendaagse voetbal."

Reactie Nigel de Jong

Daarnaast kwam ook Nigel de Jong aan het woord, drie weken geleden begonnen als de nieuwe directeur topvoetbal bij de KNVB. "Uiteindelijk willen wij allemaal het beste voor het Nederlands voetbal en de lat hoog leggen", meent de oud-voetballer. "En 'wij' betekent de KNVB én de clubs. De communicatielijnen moeten daarom kort zijn. Het ultieme doel is dat het voetbal altijd centraal staat."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!