Nieuws

'Heitinga is de ideale tussenpaus bij zoekend Ajax en moet een kans krijgen'

'Heitinga is de ideale tussenpaus bij zoekend Ajax en moet een kans krijgen'

30-01-2023 06:40

John Heitinga moet de tijd krijgen zich te bewijzen bij Ajax, is de mening van Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf kan na het duel met Excelsior nog niet spreken van een echte graadmeter.

Driessen stelt in zijn column dat de zege van Ajax zondagmiddag niet groots was, maar wel een stap in de goede richting. Heitinga maakte als interim-trainer enkele logische keuzes, maar ook minder logische keuzes. 'Eindelijk kwam Owen Wijndal terug als linksachter in het eerste elftal ten koste van Calvin Bassey en begon Jurriën Timber rechts centraal achterin op z’n sterkste positie', begint Driessen.

'Maar de trage, slecht wendbare Edson Alvarez heeft in een aanvallend Ajax niets te zoeken centraal achterin. Als controleur op het middenveld speelde de Mexicaan z’n beste duels. In die linie hoort ook Mohammed Kudus thuis en niet als rechtsbuiten. Iets wat de Ghanees zelf ook vindt. In de aanval ruimde Heitinga een plekje in voor aanvoerder Dusan Tadic in de spits. Op de flanken heeft hij nauwelijks zijn meerwaarde laten zien', is de journalist van mening.

Driessen stelt dat Steven Berghuis op zijn oude plek moet worden gezet. 'Steven Berghuis is bij Feyenoord op de rechtsbuitenpositie jarenlang een van de beste spelers, zo niet beste van de Eredivisie geweest en hij zou daar bij Ajax prima kunnen renderen.'

Wat Driessen betreft wordt Heitinga de assistent van een nieuwe Ajax-trainer, óf maakt de oud-speler zelf het seizoen af. 'Zien de technisch verantwoordelijken Edwin van der Sar, Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra – zelf op hun vakgebied rookies en geen hoogvliegers tot dusverre – het niet zitten met Heitinga, dan moet hij snel zijn heil elders zoeken. Want krijgt de tussenpaus van Excelsior-Ajax nu niet de kans, dan zal hij dat ook niet krijgen na een paar jaar als assistent rond te hebben gehobbeld.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!