Nieuws

'Weghorst geeft Man United een heel andere dimensie met zijn torenhoge lijf'

'Weghorst geeft Man United een heel andere dimensie met zijn torenhoge lijf'

19-01-2023 10:38 Laatste update: 10:39

Erik ten Hag is tevreden over de debuutwedstrijd van Wout Weghorst bij Manchester United. De Engelse media zien ook potentie in de Oranje-international, die tegen Crystal Palace niet direct het verschil kon maken.

"Ik denk dat hij het behoorlijk goed heeft gedaan. Hij moet zich natuurlijk aanpassen aan ons spel. Hij kent onze manier van spelen nog niet", vertelde Ten Hag na afloop van de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace (1-1) voor de camera van Sky Sports. "Hij heeft de afgelopen dagen een korte briefing gekregen en een beetje getraind, maar had nog geen wedstrijden gespeeld."

Manchester Evening News beloonde het spel van Weghorst met een zes. 'Hij knoopte de lijntjes netjes aan elkaar als aanspeelpunt ook al had hij maar drie keer meegetraind met zijn nieuwe ploeggenoten. Zijn enige kans was een kopbal in de 69e minuut. Die ging over', schrijft de lokale krant. 

De inzet en kwaliteiten van Weghorst werden wel geprijsd. 'In de openingsfase liet hij zien een bal te kunnen vasthouden en dat hij meer is dan een target man. Hij heeft ook gevoel voor loopacties in de vrije ruimte, zoals Erik ten Hag deze week al zei. Er zat een intensiteit in het optreden van Weghorst, zoals velen al hadden voorspeld.'

The Express beoordeelde de debuutwedstrijd van de Oranje-international met een zeven. 'Het was een ietwat wankele start van de debutant, want zijn eerste poging de bal vast te houden leidde tot een inworp en zijn eerste loopactie leidde tot verwarring bij Bruno Fernandes', schrijft de krant. 'Hoe dan ook, hij pakte het daarna op en gaf Manchester een heel andere dimensie met zijn torenhoge lijf. Rashford en Antony leken te genieten van de loopacties van de grote man.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!