Nieuws

Lukaku neemt het op voor Kompany: 'Onderneem nu eens echt actie!'

Lukaku neemt het op voor Kompany: 'Onderneem nu eens echt actie!'

21-12-2021 09:18 Laatste update: 12:13

Romelu Lukaku heeft het in een statement opgenomen voor zijn oud-teamgenoot Vincent Kompany. De trainer van Anderlecht en een aantal van zijn spelers werden tijdens een uitwedstrijd tegen Club Brugge rascistisch bejegend door de thuissupporters.

Er zouden racistische kreten geroepen zijn naar meerdere spelers en stafleden van Anderlecht. "We zijn hier een hele wedstrijd uitgescholden voor bruine apen", zei Kompany na de wedstrijd. "We komen hier gewoon voetballen. Ik wil niet in een conflict met Club Brugge terechtkomen, maar ik wil nu eigenlijk gewoon naar huis."

Lukaku kreeg de berichten uit zijn land mee en richtte zijn woede op de Belgische competitie-organisator Pro League. 'Ik hoop dat jullie nu wel eens in actie komen, als een icoon als Vincent Kompany wordt uitgescholden voor zijn huidskleur', schrijft de Chelsea-spits. 'F*ck jullie met jullie hashtags, onderneem nu eens echt actie!'

Een woordvoerder van de Belgische politie reageerde na de wedstrijd op het voorval. "De politie gaat getuigen proberen te verhoren, om te proberen achterhalen wat er precies is geroepen. We maken ons geen illusies, dit wordt moeilijk om hard te maken en te bewijzen. Maar we nemen het serieus en gaan proberen alles te onderzoeken."