Transfernieuws

The Athletic: Ten Hag heeft doelman binnen, United bereikt akkoord met Palace

The Athletic: Ten Hag heeft doelman binnen, United bereikt akkoord met Palace

05-01-2023 09:13
1

Manchester United heeft met Jack Butland zijn gewenste doelman binnen. De sluitpost wordt gehuurd van Crystal Palace

Dat melden het Engelse The Athletic en Fabrizio Romano. Volgens het medium heeft Manchester United een akkoord bereikt met Crystal Palace over een huurtransfer van de 29-jarige doelman. De medische keuring zal vandaag nog plaatsvinden, waarna de doelman een huurcontract tot het einde van het seizoen tekent. Butland is de beoogde back-up voor de dit seizoen goed presterende David De Gea. 

Eerder was die rol toebedeeld aan Martin Dúbravka, maar de van Newcastle United gehuurde doelman keerde deze winter terug naar The Magpies. Manchester United had daardoor alleen nog de ervaren Tom Heaton achter De Gea. Dean Henderson wordt dit seizoen namelijk verhuurd aan Nottingham Forest. Met Butland hebben Erik ten Hag en co. hun gewenste ervaren reservedoelman binnen. De sluitpost kwam tussen 2012 en 2018 onder meer acht keer uit voor het Engelse nationale elftal. 

In de podcast The King of Manchester van VoetbalNieuws bespreekt Lauri Whitwell van The Athletic wat er nog meer gaat gebeuren bij The Mancunians. Zo passeert onder meer Donny van de Beek de revue. Luister de podcast hier: